пятница, 5 марта 2010 г.

Cконы на пахте/ BUTTERMILK SCONES

Рецепт на 12 треугольника или 24 рулета:
ингридиенты:
3 чашки муки
1/3 чашки сахара
2 ½ ч.л.разрыхлителя
½ ч.л. соды
¾ ч.л. соли
170 граммов масла, холодного и нарезанного мелкими кусочками
1 чашка пахты или нежирных сливок

для украшения :
1 ст.л. тертой апельсиновой или лимонной цедры
60 г. растопленного сливочного масла
¼ чашки сахара
4 ст.л. джема
4 ст.л. порубленных сухофруктов (изюм, абрикосы, инжир по вкусу)


For the Scones
(Makes 12 triangular or 24 rolled scones)

3 cups all-purpose flour
1/3 cup sugar
2 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon salt
6 ounces unsalted butter, cut into small pieces
1 cup buttermilk

For the Topping
1 tablespoon grated orange or lemon zest
2 ounces unsalted butter, melted, for brushing
1/4 cup sugar
4 tablespoons jam or jelly (optional)
4 tablespoons diced plump dried fruits, such as currants, raisins, apricots, or figs (optional)

Итак:

разогреть духовку до 220 градусов
перемешать муку, сахар, разрыхлитель, соду и соль вилкой
добавить масло и растереть руками до «хлебных крошек»
влить чашку сливок и перемешать
если тесто суховато – добавить столовую ложку сливок
собрать тесто в шар, выложить на стол и быстро вымесить
разрезать тесто пополам

Position racks to divide oven into thirds and preheat to 425°F. Stir flour, sugar, baking powder, baking soda, and salt together with a fork. Add butter pieces and work it into the dry ingredients until mixture resembles coarse cornmeal. Pour in 1 cup buttermilk and the zest, and mix until ingredients are just moistened. If dough looks dry, add another tablespoon buttermilk. Gather dough into a ball, turn it onto a lightly floured work surface, and knead briefly. Cut dough in half.
 
-треугольники:

раскатать тесто в круг 17-18 см, толщиной 1-1.5 см
сбрызнуть половиной растопленного масла и 2 ст.л. сахара
разрезать круг на 6 треугольников
выложить сконы на противень
так же поступить со второй половиной теста

To Make Triangular-Shaped Scones, roll one piece of dough into a 1/2-inch-thick circle that is 7 inches across. Brush the dough with half of the melted butter, sprinkle with 2 tablespoons of sugar, and cut the circle into 6 triangles. Place the scones on an ungreased baking sheet and repeat with remaining dough.

-роллы:

раскатать половину теста в прямоугольник длиной 30 см., толщиной 1-1.5 см
смазать половиной растопленного масла и посыпать половиной сахара
или смазать половиной джема
или распределить половину нарезанных сухофруктов
оставить самый край чистым
скатать тесто в рулет
разрезать рулет пополам
разрезать каждую половину на 6 частей
выложить роллы на противень
так же поступить со второй половиной теста

To Make Rolled Scones, roll one piece of dough into a 12 inch long and 1/2 inch thick strip. Spread with half of the melted butter and dust with half of the sugar. Either spread the roll with jam or sprinkle it with dried fruits; leave a narrow border on a long edge bare. Roll the strip up from a long side like a jelly roll; pinch seam closed and turn seam side down. Cut the roll in half and cut each piece into six 1-inch-wide roll-ups. Place cut side down on an ungreased baking sheet, leaving a little space between each. Repeat with the remaining dough.

выпекать сконы 10 минут или пока не зарумянятся
выложить на решетку и дать остыть

Bake scones 10 minutes or until both tops and bottoms are golden. Transfer to a rack to cool.

Комментариев нет: